آشنایی با مدیر مسئول و ارشد فنی نمایندگی ایران:-

شرمین رضایی تابستان 1346 در تهران به دنیا آمد. نامبرده با اخذ رتبه اول در مقطع کارشناسی زمین شناسی، به تحصیلات خود تا مقطع کارشناسی ارشد (گرایش تکتونیک) در دانشگاه شهید بهشتی تهران ادامه داد.

آقای رضایی مطالعه و تمرینات رزمی خود را با تجربه سبکهای مختلف بوکس و کونگ فوی چینی از سال 1364 آغاز کرد . در خلال سال­های 1367 تا 1377 (به مدت ده سال) سبک یانگ تای­چی چوان وفرمهای 37، 24، 42 و شمشیر 32 و 42 را در حد بالایی تجربه نمود و با عضویت در نخستین تیم ملی ووشو جمهوری اسلامی ایران، اعزامی به دومین دوره مسابقات جهانی ووشو (کوالالامپور، مالزی 1993) به دریافت رتبه دوم جهانی در بخش رخدادهای نمایشی نائل گردید. فعالیت نامبرده در طول این ده سال به صورت فهرست وار عبارت است از:

1-   عضویت در هیأت رییسه انجمن تای­چی چوان و دفاع شخصی (1369)

2-   شرکت در نخستین دوره مربی گری تای­چی چوان و اخذ حکم مربی گری درجه 3 (1370)

3-   مسئولیت فنی تای­چی چوان (1370 تا 1377)

4-    اخذ حکم درجه 3 داوری سان­شو (1372)

5-   اخذ حکم مربی گری درجه 2 ووشو (1373)

6-   اخذ حکم قهرمانی تای­چی چوان استان تهران (1372)

7-   اخذ حکم قهرمانی تای­چی چوان کشور (1372)

8-   عضویت در تیم ووشو باشگاه فتح سپاه پاسداران و تدریس همزمان تای­چی چوان به مدت 15 ماه (1371 تا 1372)

9-   عضویت در نخستین تیم ملی ووشو جمهوری اسلامی ایران (1372)

10-اخذ رتبه دوم جهانی در دومین دوره مسابقات جهانی ووشو (کوالالامپور مالزی، 1993)

11-اخذ حکم درجه 3 داوری تالو (1375)

12-شرکت در دوره مربیگری درجه 1 (1381) و احراز رتبه بالا در آزمونهای مربوطه

13- اخذ حکم مربی گری بین­المللی تای­چی چوان (1392: آنتالیا، ترکیه – 2014)

14-عضو هیأت مدیره مؤسسه ورزشی فرزین ورزش (از بدو تأسیس)

15-تأسیس نخستین گروه پژوهشی و آرشیو تخصصی در زمینه تای­چی چوان و چی­کونگ (1373)

16-آغاز فعالیت آموزشی در زمینه تای­چی چوان و چی­کونگ از سال 1369 در دانشگاه شهید بهشتی، و ادامه این فعالیت به صورت مستمر و همراه با پژوهش و مکاتبه با اساتید معتبر بین­المللی نظیر: استاد لی ،بون- چن (Lee, Boon- Chen سبک چن از سال 1372 تا 1376) و استاد دکتر یانگ، جویینگ-مینگ ( Dr. Yang, Jwing – Ming از 1372 تا کنون) در مراکز مختلف نظیر: مجموعه ورزشی انقلاب، مجتمع ورزشی نابینایان شهید محبی، باشگاه ورزشی شهید خوراکیان، باشگاه ورزشی فتح سپاه و…

17-تربیت هنرجویان مستعد و علاقه­مند در سطوح بالای قهرمانی استان و کشوری

18-ترجمه، تألیف و تصنیف در رابطه با تای­چی چوان و چی­کونگ در زمینه های مختلف از جمله:

–       مقدمه­ای بر هنر رزمی تای­چی چوان (1373)
–       روشی دیگر برای ریکاوری بعد از مراقبات چی­کونگ (فروردین 1374)
–       24 اصل در تمرین چی­کونگ (فروردین 1375)
–       سرفصلهای نظری سکانس آموزشی تای­چی چوان و چی کونگ (فروردین 1375)
–       نظری اجمالی بر ریشه­های چی­کونگ چینی (فروردین 75 در 250 صفحه)
–       هشت قطعه زربفت (1376)
–       گویهای چی کونگ (1377)

آقای رضایی در سال 1372 با استاد دکتر یانگ، جویینگ – مینگ آشنا شد و از همان سال تا کنون به مکاتبه و ارتباط مستمر با ایشان ادامه داد و همین ارتباط فنی- پژوهشی به شکل گیری و تأسیس YMAA – IRAN  در سال 1379 منجر شد. در خلال مکاتبات انجام شده فرصت گرانبهایی ایجاد شد تا نامبرده با استاد پرویز ساسانیان ، مدیر مسئول و ارشد فنی YMAA – HOLLAND که از متخصصین حاذق طب سنتی چینی و دارای تحصیلات در زمینه فیزیک، روانشناسی و طب غربی می­باشد، در سال 1375 آشنا شود. این آشنایی در ضمن آنکه فرصت ارزنده­ای برای شکل گیری اصولی نمایندگی ایران فراهم کرد، به مرکز ایران کمک نمود تا با بهره­گیری از تجربیات ارزشمند ایشان، پایه­های فنی و نظری نمایندگی ایران را بر اساس اصول محکم تخصصی و علمی بنا نهد.

آقای رضایی در خلال سالهای 1377 تا 1379 به مدت دو سال با هنرجویان خود زیر نظر آقای داریوش جعفری به فراگیری سبک چن تای­چی چوان (فرم سنتی 75 حرکتی)پرداخت و مبانی فنی این سبک را تجربه، پژوهش و تدریس کرد. آقای جعفری خود از مربیان ارشد این هنر بود که سالها تحت نظر استاد گنگ، شیم- ون (Geng, Xim – Wen) ملقب به گنگ هونگ (Geng Hong)،  از اساتید صاحب­نام و معروف در هنر درونی چن، تحت تعلیم قرار داشت.

بیش از 12 سال فعالیت تمرینی، پژوهشی و آموزشی مستمر و مطالعه در زمینه مدارس مختلف تای­چی چوان و چی­کونگ در سطح جهانی، آقای رضایی را برای تأسیس انجمن هنرهای رزمی یانگ – نمایندگی ایران مصمم ساخت.

ویژگیهایی که منجر به این تصمیم گیری شد به صورت خلاصه عبارتند از:

1-      دانش و بینش علمی – فنی بسیار بالای مؤسس YMAA International که در جمع اساتید پیشکسوت و صاحب سبک در زمینه هنرهای رزمی چینی چهره­ای شناخته شده و معتبر است.

2-      فن آوری پیشرفته آموزشی در  YMAA  با اهتمام دکتر یانگ که ترکیبی از برداشتهای علمی بر پایه مبانی فیزیک نظری و نیز بیشتر از نیم قرن تجربه مستمر هنرهای رزمی چینی در سطح بسیار بالا و عمق قابل توجه است.

3-      توجه به کیفیت و حفظ استانداردهای بالای آموزشی در سطحی که عصاره تعالیم سنتی به نسل بعد منتقل شود . بدیهی است لازمه تحقق این خواسته  از یک سو برخورداری از تخصص بالای علمی و فنی و از سوی دیگر طراحی خردمندانه سکانس آموزشی به نحوی است که با شرایط اجتماعی، اقلیمی و فرهنگی کشورهای مختلف قابل انطباق باشد.

4-      تأکید بر این حقیقت مسلم و انکار ناپذیر که در روند آموزش، هنرجو باید خود و قابلیتهای خود را باور کرده و بکوشد تا با تمرین و پژوهش مستمر، به دریافت نکات جدیدی از هنر نائل شود. تردیدی نیست که لازمه رسیدن به چنین سطحی، سالها تمرین متواضعانه و مصرانه است. کلام استاد یانگ که مرتب میگوید: بدون تحمل رنج (ناشی از تمرینات مستمر و فکورانه)، تحولی را تجربه نخواهید کرد؛ یاد آور کلام شاعر بزرگ ما سعدی شیرازی است که می­فرماید:

          نابرده رنج گنج میسر نمی­شود                                                            مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد

5-      توجه به ویژگی نهفته در تمامی گرایشهای اصیل هنری که برداشتی خردمندانه از نظریه یین – یانگ نیز می­باشد و آن این که: « هنر، سیستمی زنده و سرشار از خلاقیت، تغییر پذیری و پویایی است. سیستم زنده سیستمی است که پیوسته در حال تجدید نظر، بازنگری و اصلاح باشد…»

بر اساس تعالیم سنتی، درک و پذیرش پدیده تغییر (در زمان، مکان و با کیفیت مناسب) جزئی از روند زندگی است.

6-      سیستم آموزشی هر دو جنبه سلامت و هنرهای رزمی را در بر گرفته، برنامه منظم و مدونی را در این گستره ارائه می­نماید. در بخش سلامت و تعادل ( در جسم و روان)، مبانی اساسی سازنده طب سنتی چینی (TCM) یعنی تئوری پنج عنصر و تئوری یین – یانگ در طراحی برنامه آموزشی دارای نقش اساسی است و در بخش رزمی نیز متون باستانی تای­چی چوان (  Taiji and Taijiquan Classics) که از اساتید و نظریه پردازان این هنر کهن بر جای مانده است و نیز سازوکارهای اصلی این روش، مورد توجه قرار گرفته است. این گستردگی و تنوع باعث شده تا مرکز ایران دامنه خدمات خود را از پایه پیش دبستانی تا سنین بالای 85 سال و با رویکردهای مختلف برنامه ریزی و اجرا نماید.

فعالیت آقای رضایی در سالهای 1379 تا 1392 را به شرح زیر می­توان خلاصه نمود:

1-      فعالسازی انجمن هنرهای رزمی یانگ در ایرانYMAA – IRAN از سال 1379 (2001 میلادی) – مدیر مسئول و ارشد فنی- دارای رتبه آموزشی بین­المللی Coach Instructor

توضیح: تا کنون بالغ بر 700 نفر در این نمایندگی آموزش دیده و دارای سابقه عضویت می­باشند. اعضای فعال: 250 نفر (120 نفر دائم و 130 نفر سیستم درصدی)

     2- طراحی و برنامه ریزی  برای بهره­گیری از ایده­های کونگ فوی سنتی (به ویژه تای چی چوان و چی کونگ) به منظور افزایش هوش بدنی – حرکتی در دبستان پسرانه کوروش کرج (1389 تا کنون)

2-   برگزاری موفق بیست کمپ آموزشی در تهران و خارج از تهران (از جمله: 11 کمپ با حضور اساتید طراز اول بین­المللی)

3-   تأسیس مؤسسسه ورزشی آوای درون با مجوز از اداره کل تربیت بدنی استان تهران (1381)

     4- حضور در کمپ­های بین­المللی YMAA که در بالاترین سطح فنی برگزار می­شود ( پرتغال 2005 و لهستان 2011)

5-عضویت در دفتر تدوین استراتژی ووشو

7-      ارتباط و تعامل با متخصصین و  مراکز مختلف علمی و پژوهشی

8-      مشارکت فعال در طراحی، برنامه ریزی، مدیریت و یا اجرای پروژه­های تحقیقاتی مختلف از جمله:

الف) بررسی تأثیر انجام حرکات چی­کونگ بر میزان ترشح، PHبزاق و SIgA

توضیح: این پروژه تحقیقاتی به اهتمام آقای دکتر سعید بیات موحد از اعضای فعال نمایندگی ایران و توسط مرکز تحقیقات دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تهران؛با مشاوره فنی و مدیکال استاد پرویز ساسانیان، متخصص طب سوزنی و چی­کونگ طبی و با همکاریYMAA-IRAN در خلال سالهای 1383 و 1384 با موفقیت به انجام رسید. نتایج حاصل از این پژوهش در مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی تهران (دوره 20،شماره 1، بهار 1386) و نیز در ژورنال بین­المللی طب مکمل (Chinese Journal Integrative- (Medicine به چاپ رسید و در کنگره بین­المللی طب مکمل (استرالیا) ارائه شد.

ب) مشارکت در طرح تحقیقاتی “بررسی جنبه­های اعجاز صوتی در قرآن” که با اهتمام آقای احسان زرانی تحت عنوان « درآمدی بر اعجاز صوتی در قرآن »، با همکاری آقای دکتر محسن اردبیلی در خلال سالها   1382  تا  1383   انجام گرفت. این طرح در دومین جشنواره بین­المللی قرآن پژوهی دانشجویان جهان اسلام که به سال 1384 توسط دانشگاه امیرکبیر برگزار گردید، در گروه پژوهشهای منتخب (4 طرح برگزیده) قرار گرفت.

          ج)بررسی نقش تمرینات تای­جی چوان در طب سالمندان:

         a) حضور در یازدهمین کنگره سراسری سالیانه طب فیزیکی، توانبخشی و الکترو دیاگنوز ایران (آذرماه 90)

         b) بررسی کاربردی تمرینات با نظارت جناب پروفسور محمد فرجاد (متخصص طب فیزیکی و توانبخشی و پایه گذار تکنیکهایManipulation در ایران)

         c) تعریف و برنامه ریزی پروژه­های تحقیقاتی با همکاری دکتر صافی (مدرس دانشگاه و مسئول واحد پژوهش و مطالعات تخصصی نمایندگی ایران) و آقای حمزه بهارلویی (دبیر شاخه سالمندی انجمن فیزیوتراپی ایران)

        د) بررسی تأثیر تمرینات تای­جی چوان در تقویت و بهبود عملکرد سیستم تعادلی بدن

        ه) بررسی نقش تمرینات تای­جی چوان در افراد مبتلا به پوکی استخوان

     و) بررسی نقش تای­جی چوان  در : افسردگی­ها، بیماران مبتلا به نواقص سیستم ایمنی، کودکان بیش فعال، افراد دارای- انحرافات ستون مهره­ها ، بیماران قلبی و عروقی، مشکلات ریوی (امفیزما، آسم و برونشیت )، MS (مولتیپل اسکلروزیز) و …

     ز) بررسی کاربردهای تای­جی چوان در رشته­های مختلف هنری: تئاتر، سینما، موسیقی، خط و ….

9-عضویت در هیأت رییسه کمیته تای­چی چوان فدراسیون ووشو جمهوری اسلامی ایران (شهریور ماه 1392 تا کنون)

     10- فهرست عناوین برخی دیگر از فعالیتها، ترجمه­ها، مقالات و …:

                            I.            تنظیم و طراحی برنامه راهبردی نمایندگی ایران (1388)

                         II.            تنظیم و بازنگری برنامه آموزش دوره­ای (1386 تا کنون)

                      III.            تنظیم و نهایی سازی چارت سازمانی و پیش نویس برنامه سه ساله مرکز ایران با نظارت و راهنمایی آقای دکتر محمد علی فرزین، مدیر کمیته برنامه ریزی و توسعه نمایندگی ایران (1392)

                      IV.            تنظیم طرح نشانهای ملی برای هنرجویان YMAA-IRAN . این طرح براساس 6 سال مطالعه و بررسی مستمر (1386 تا 1392) تنظیم و مدل نهایی شده آن پس از تصویب توسط ریاست دفتر مرکزی YMAA ، برای اجرا به کمیته فنی مرکز ایران در پاییز 1392 ابلاغ شد.

                         V.            تنظیم طرح سازمانی – فراگیر با رویکرد توسعه همگانی و در راستای سیاست­های توسعه­ای کمیته تای­چی چوان فدراسیون ووشو. (قابل اجرا از فروردین ماه 1393)

                      VI.            کنترل ساختاری و فنی ترجمه آثار دکتر یانگ در ایران و همسوئی محتوای آثار با مبانی عقیدتی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران. توضیح: نمایندگی ایران ضمن عقد قرارداد کپی رایت با ناشر بین­المللی YMAA International، مجوز هماهنگ سازی محتوایی آثار با باورهای دینی و مبانی اعتقادی رایج در کشور ایران را اخذ نموده است.

                   VII.            برگزاری سمینارها، جلسات معارفه و توجیهی در محافل و سازمانهای مختلف

                VIII.            عناوین برخی دیگر از ترجمه­ها، تألیفات و تصنیف­ها:

a)      گرم کردن در تای­جی چوان و چی­کونگ (1381)

b)      پیش به سوی تندرستی با تای­جی چوان و چی­کونگ (1381)

c)      ئی جین جینگ (1381)

d)     تای­جی چوان و چی­کونگ (1381)

e)      تای­جی چی­کونگ (1382)

f)       ترجمه، ویرایش و کنترل انطباقی محتوای کتب و مقالات

19- طراحی و تنظیم سیستم نشانهای ملی YMAA – IRAN در سه گرایش تخصصی، عمومی و چی کونگ. این طرح پس از هفت سال مطالعه مستمر ، بررسی سکانس آموزشی استاندارد بین المللی YMAA و ساختار درجه بندی رایج در فدراسیون جهانی ووشو IWUF (سالهای 1385 تا 1392) تنظیم و به دفتر مرکزی YMAA   پیشنهاد شد. سرانجام این طرح پس از تأیید و تصویب توسط مدیریت سازمانی و فنی YMAA- International ، از مهر ماه 1392 در مرکز ایران به مرحله اجرا گذارده شد.